МИНИСТАРСТВО НИЈЕ ОДОЉЕЛО ПРИТИСЦИМА

0
701

Смијењена в.д. директорица Основне школе „Ристан Павловић“ у Пљевљима Бојана Ђачић

МИНИСТАРСТВО НИЈЕ ОДОЉЕЛО ПРИТИСЦИМА

Након само два дана Министарство просвјете, науке, културе и спорта смијенило је са мјеста вршиоца дужности директора Основне школе „Ристан Павловић“ у Пљевљима Бојану Ђачић, која је 11 година радила као учитељица у Основној школи „Јакуб Кубур“ у Бољанићима.

Ђачић је на мјесто в.д. директора ове школе била именована умјесто Драгана Тошића, који је 2012. године правоснажно осуђиван за учешће у изборним малверзацијама, односно куповину гласова.

За новог вршиоца дужности директора О.Ш. „Ристан Павловић“ именован је Војислав Касалица, дугогодишњи професор историје у овој школи.

Како су пренијеле „Вијести“ из Министарства су им незванично саопштили да је Ђачић смијењена „због актуелних дешавања везаних за њен избор“.

Након именовања Ђачићеве у јавности је створена неподношљива атмосфера притиска да буде смијењена јер су наводно на друштвеним мрежама пронађене њене изјаве и фотографије које су оцијењене као непримјерене, а које су детаљно, у више наврата, пренијеле „Вијести“, да би се након тога укључиле и невладине организације, посебно Центар за грађанско образовање.

Иако је Ђачићева негирала да је икада на друштвеним мрежама писала објаве са „проблематичном“ садржином из ЦГО су оцијенили да је „контроверзно именовање Бојане Ђачић за в.д. директорку ОШ „Ристан Павловић“ у Пљевљима, а имајући у виду основе сумње да се ради о лицу које је од раније препознато по јавном исказиовању националистичких и ксенофобичних ставова“.

У текстовима у појединим медијима и написима на друштвеним мрежама посебно је проблематизована и фотографија Ђаћићеве „са шајкачом и кокардом“.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here