ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗЕМЉИШТА ИЛИ БЛОКАДА РАДОВА

0
1689

Градња граничног прелаза „Ранче“ изазвала незадовољство локалног становништва

ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗЕМЉИШТА ИЛИ БЛОКАДА РАДОВА

Мјештани пљеваљског села Ранче најавили су да ће блокирати радове на изградњи новог граничног прелаза са Србијом све док се не донесе рјешење о експропријацији земљишта. Према њиховим тврдњама нико их није обавијестио о почетку радова, већ су само машине дошле и почеле да копају.

– Нас је троје рођака који смо власници парцела на којима се врши ископ грађевинког материјала. Нико нас није ни упознао са тим шта ће да се гради на нашим парцелама, само су машине дошле и почеле да копају. Ово је једно од најљепших парчади земље које имам. Мој отац је тешком муком ово зарадио и купио, ја сам са овим троје дјеце подигао, а данас без икаквог питања неко уништава моју земљу. Ако је јавни интерес нек донесу рјешење о експропријацији земљишта, па ћу се ја жалити на цијену ако ми не одговара, казао је Велизар Гачевић један од огорчених власника парцела на којима се гради гранични прелаз.

– Ако се не донесе рјешење о експропријацији земљишта, неће бити ни градње граничног прелаза, па нека ме хапсе у мојој осамдесет другој години живота, казао је Гачевић.

Из МЗ Црљенице, на чијој се територији гради гранични прелаз, саопштили су нам да такође ни њих нико није упознао о почетку извођења радова.

– Чули смо од мјештана да се нешто копа. Такође су нам се мјештани, који живе у непосредној блиозини, обратили са молбом да им помогнемо у вези сеоског пута, који се мора измјестити због изградње граничног прелаза. Ми смо се испред МЗ званично обратили захтјевом Министарству унутрашњих послова од којих тражимо да у сарадњи са општином Пљевља ураде пројектну документацију за пут, уврсте га у локалне путеве и изврше пресвлачење асфалтним застором у укупној дужини од 1200-1300м, јер ће пут бити дужи 300-400м у односу на постојећи. Како мјештани сами о свом трошку одржавају пут, надамо се да ће се асфалтирањем пута на један начин олакшати живот локалног становништва у пограничном подручју, казали су из МЗ Црљенице.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here