ПЉЕВАЉСКИ ЛОВЦИ СЕ ОПЕТ ВРАТИЛИ У ЛОВИШТЕ

0
199

Имају задатак да остријеле још 14 лисица

– Овог викенда снијег је у добром дјелу окопнио или је његова висина опала испод тридесет центиметара, па је лов на штеточине настављен, казао је предсједник ловачког друштва Раде Јањушевић.

Пљеваљски ловци до краја фебруара имају обавезу да устријеле још 14 лисица. Како нам је речено у Ловачком друштву у надлежном министарству, због истраживања појаве болести бјеснила, одредили су да се на простору пљеваљске општине устријеле 22 лисице.
Протеклих недјеља, услед изузетно великог снијежног покривача, лов је био обустављен. Овог викенда снијег је у добром дјелу окопнио или је његова висина опала испод тридесет центиметара, па је лов на штеточине настављен, казао је предсједник ловачког друштва Раде Јањушевић уз напомену да ће ловци ловити до краја фебруара, а да потом престају све ловачке активности у ловишту.

-Вјерујем да ће ловци током овог викенда и током наредног, успјети да остријеле 14 потребних лисица и да ће бити испуњена одређена квота, казао је Јањушевић и појаснио да је веома битно утврдити да ли  на терену има животиња обољелих од болести бјеснила.

-Нажалост, касно смо добили захтјев да се остријеле лисице и због тога лисице до сада нису остријељене, закључио је Јањушевић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here