У ПЉЕВАЉСКОМ ДПС-у РАСУЛО

0
403

Нико неће да буде представник брода који тоне

Да је у пљеваљском одбору Демократске партије соцјалиста наступило опште расуло, ових дана говоре и подаци да ова партија није у могућности да обезбједи чланове у изборним комисијама, као и посматраче на свим бирачким мјестима. Како смо дознали, од више бивших  чланова ДПС-а, из партијске централе покушавају да убједе своје чланство да прихвате да буду посматрачи на предсједничким изборима 19. марта. Из партијске централе се не либе да некадашњим члановима и припријете, али како је свима јасно да је ДПС изгубио све полуге моћи, пријетње више ништа не значе. 

Наши саговорници тврде да је проблем постајао и у вријеме локалних избора 23. октобра прошле године и да су тада у овој партији били свјесни да их многи њихови чланови на бирачким мјестима нису гласали. То се могло видјети и по чињеници да је коалиција ДПС-а, Бошњачке странке и Соцјалдемократа, на локалним изборима претрпљела велики пораз и да је са 19 спала на 9 одборника. 

Сада је ситуација још тежа јер је чланство ДПС-а свјесно да је изгубљена и општинска локална власт. Такав став се темељи на тврдњи да је Уставни суд већ одбацио приговоре на резултате локалних избора у Подгорици. Током ове седмице се таква одлука очекује и за Пљевља, па многи некдашњи чланови ДПС-а желе да се прићуте како би се заборавило гдје су били и шта су радили. 

У пљеваљском ДПС-у се тренутно уздају искључиво у гласове Бошњака, који ће према нашим саговорницима остати као последња одбрана Мила Ђукановића

Постоје и тврдње да ће од Ђукановића оступити и Бошњаци, јер наводно неће да дозволе да остану усамљени у граду на Брезници. Међутим, судећи по досадашњим поступцима гласача из редова Бошњачке заједнице, тешко је очекивати да ће у овом табору бити политичког заокрета. Поменути гласачи су спремни на политички пораз и на многе тешкоће који ће тај пораз донијети али ће до краја остати подршка политици Мила Ђукановића. 

Бивши чланови ДПС-а тврде да је дошло и до расула након промотивног скупа предсједничког кандидата Демократског фронта Андрије Мандића у Спортској дворани „Ада“, када се на истој окупило близу три хиљаде људи. Многи чланови ДПС-а, који су се до тада колебали,  10. марта су одлучили да напусте брод који тоне. Наши саговорници не крију да је такав скуп једино некада могла да организује Демократска партија соцјалиста и да то сада успјешно ради Демократски фронт. 

Чланови ДПС-а су посебно збуњени и чињеницом што њихов предсједнички кандидат Мило Ђукановић до сада није ни најавио промотивни скуп у Пљевљима, а питање је да ли ће га уопште и одржати. 

У мору слабости, на које чланови ове партије нису раније навикли, једини је спас што ће на овим изборима бити свега 63 бирачка мјеста, односно знатно мање него на јесењим локалним изборима када их је било 74.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here