НА „БАЛКАНСКОМ ФЕСТИВАЛУ СИРА” У БЕОГРАДУ И „ПЉЕВАЉСКИ СИР”

0
139

На „Балканском фестивалу сира“ у Београду на којем се изложени аутохтони сирева Балкана, који се током викенда одржава у простору БЕО шопинг центра, изложен је и „Пљеваљски сир“. Оно што је занимљиво цијена Пљеваљског сира на овој манифестацији је 12 евра, а кајмака 40 евра по килограму.

Штанд НВУ „Пљеваљски сир“ један је од посјећених штандова, од 200 колико их има на овом фестивалу. Ово удружење изложило је сиреве више својих чланова, произвођача, из Пљевља. Предсједница Удружења, Милојка Кушљевић, казала је да је одлазак на фестивал подржао предсједник Општине др Дарио Вранеш, а Секретаријат за привреду потрудио се за организацију.

–Ово је значајан догађај за промоцију и наставак активности на сертификацији и коначном брендирању овог, за нашу општину, веома значајног бренда, казала је Кушљевић.

Секретар Секретаријата за привреду мр Данко Шаранчић, искористио је ову највећу изложбу сира, међународног карактера и размијенио искуства о организацији оваквих и сличних догађаја.

–Само у Пљевљима годишња производња је преко 2000 тона. Вриједност произведеног сира на нивоу наше општине је око 16 милиона евра. Значи да имамо велике капацитете које морамо да искористимо. Такође веома је важно да размијенимо искуства и покушамо да у Пљевљима организујемо сличну манифестацију, нагласио је Шаранчић.

Поред Шаранчића и Кушљевић у делегацији Општине Пљевља, на овој јединственој манифестацији у региону, је самостална савјетница Наташа Вуковић, која је протеклих година предано радила на процесу брендирања „Пљеваљског сира“.

Извор: ПВ портал

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here