БУКА ОД РАДА ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ СТВОРИЛА ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ

0
156

Пљевљаци већ неколико дана имају бројне невоље услед неподношљиве буке коју ствара Термоелектрана. У петак, 8. марта, у јутарњим часовима, Термоелектрана је прекинула са радом. Искључење са мреже створило је вишечасовну буку, која је посебно неподношљива била у насељима Комини и Радосавац, као и у селима Калушићи и Грево. Дјелимично је ситуација била боља у граду. 
Међутим, ситуација се посебно погоршала када су запослени у овом погону током недјеље, 10. марта, покушали да покрену производњу. Током поподневних, а потом и у ноћним сатима бука је  била страховито неподношљива. Око четири сата ујутру, у понедељак, Термоелектрана је опет уз јаку буку испала са система. 

Јака бука се чула и данас у раним јутарњим часовима. Незванично смо дознали да радници покушавају да покрену производњу у Термоелектрани. 

Еколози су у више наврата упозоравали да је ситуација неподношљива са буком, приликом прекида и почетком производње у Термоелектрани. Еколошка инспекција ипак никада озбиљно није реаговала, већ у Пљевља дође у моменту када се производња устабили.

Еколози из НВО Брезница су посебно протествовали због чињенице да се производња у Термоелектрани покреће у касним ноћним сатима, када бука још више долази до изражаја.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here