ВРАНЕШ ТРАЖИ ИСПИТИВАЊЕ УГОВОРА О КОНЦЕСИЈАМА

2
159

Предсједник пљеваљске општине др Дарио Вранеш тражиће од Владе Црне Горе и ресорног министарства да испита Уговор о концесијама у случају Рудника „Градир Монтенегро”. Вранеш вјерује да је са садашњим уговором пљеваљска локална управа оштећена.
-Искористићу институцију предсједника општине да од инспектора за рударство тражим да утврди шта се то и у којој количини поред олова и цинка, из овог Рудника износи, казао је Вранеш.
Он је појаснио да уз олово и цинк постоји и одређен број племенитих метала, који су редовни пратиоци.
-Треба утврдити које су то количине сребра, злата, платине, живе, кадмијума и осталих племенитих метала, казао је Вранеш.
Према важећем уговору о концесијама, „Градир Монтенегро” предузеће које управља рудокопима на подручју некадашњег рудника „Шупља Стијена”, стални дио концесије на тону ископане руде плаћа свега по 56 центи само за олово и цинк. Притом, у уговору се не помињу други метали изузев олова и цинка, а који су несумњиво присутни у прилично значајним процентима.

Од октобра 2013. године стопроцентни власник рудника је пољска компанија ЗГХ „Болеслав”.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Hoće li to Vraneš da raskine ugovor prije isteka pa da Šuljani i Gračani ponovo idu u smrčke i vrganj. Da li vi uopšte razmišljate da li ovakvim potezom nanosite štetu zaposlenim i primoravate poslodavca da možda prije isteka raskine ugovor.
    Ostaje nam onda da pred vaša vrata dođemo

  2. Posebna je priča đe su pare od koncesija, eko naknade,naknade za šume, poreza i dr.
    Za šta ih troši lokalna uprava??? Cent ne date šulima,nema nas ni u Budžetu za 2024.
    Otvorili ste pitanja, a pitaćemo i mi Đe su pare i za šta se troše

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here